Springtime Confusion - Vitesse Tribute

Vitesse-tributeband Springtime Confusion is een initiatief van drummer Bas de Vries. De groep dankt zijn naam aan een van de vele nummers die de band Vitesse heeft opgenomen. Vitesse – de band die destijds werd gezien als de beste live act in Nederland – loopt als een rode draad door het leven van De Vries.

Vooral oprichter en drummer Herman van Boeyen heeft hem geïnspireerd; hij stond begin jaren 80 te boek als de beste en snelste drummer die we in Nederland kenden. Om die reden besloot De Vries een Vitesse-tributeband te starten.

In de jaren 70 begonnen Herman Brood en Herman van Boeyen samen de band VITESSE; al snel kreeg de band in het clubcircuit een erg goede naam. In de jaren 80 kende Vitesse een immense populariteit, met grote hits als Rosalyn, Good Lookin' en Julia. Carl Carlton, Rudy Englebert en Otto Cooymans vormden toen samen met Herman van Boeyen deze hitmachine.

Er werd ook opgetreden tijdens de legendarische Rocknacht van Veronica, samen met Doe Maar en de Golden Earring. Nadat Carl en Rudy, samen met Otto Cooymans, waren opgestapt om de Raiders Of The Last Corvette te beginnen, nam de populariteit af. De band bleef nog tot 1994 bestaan en maakte nog regelmatig platen. Ook Dany Lademacher en Jan van der Meij (later in Powerplay) maakten geruime tijd deel uit van Vitesse. De band stond bekend als een duiventil van muzikanten; het was een komen en gaan.

Voor Springtime Confusion heeft De Vries exact het drumstel van Van Boeyen van begin jaren 80 nagebouwd, inclusief het rek met Simmons pads! Met z’n vieren weten de mannen het Vitesse-geluid op een geweldige manier te evenaren en zetten zij een tributeband neer op een absoluut topniveau, die klaar is voor de Nederlandse podia. De band richt zich vooral op de jaren 1978 – 1983, de periode waarin Vitesse waanzinnig populair was, dankzij grote hits als Rosalyn en Good Lookin'. In twee sets van 45 minuten, of desgewenst 1 langere set, neemt Springtime Confusion het publiek mee terug in de tijd en komen alle hits uit die periode voorbij.

Na een succesvolle voorjaarstour in 2017, shows met o.a. Wild Romance en Raw Medicine in 2018 en o.a. uitverkochte cd/lp release party's (Vitesse-From The Stable) in 2019 heeft de band veel zin in wat 2020 gaat brengen.

Line up:

Bas de Vries – Drums & Vocals

Pieter Baas – Gitaar - Vocals

David Minderhoud – Bas

Rutger Burgmeijer - Keyboards

 

Op youtube staan meerdere live-opnames. Zie o.a.:https://www.youtube.com/watch?v=waPt_AtbMds

 

FB IMG 1549925605037  FB IMG 1549922105914  FB IMG 1549922045727  

 

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies