San Francisco Airship

De Californische band SAN FRANCISCO AIRSHIP neemt het publiek mee op een muzikale reis naar de jaren 60, naar San Francisco, de tijd en de plaats van de legendarische Summer Of Love periode. Zij brengen een tribute aan Jefferson Airplane, ondersteund door een psychedelische lichtshow, onder de titel A Night At The Fillmore.

Bij de concerten, o.a. in thuishaven San Francisco, is het publiek steeds weer verbaasd door de geweldige gelijkenis met het originele Jefferson Airplane.

Op zich is dat niet zo vreemd: in de band zitten een aantal zeer gerenommeerde muzikanten, die hun sporen hebben verdiend in bands als The Tubes, Big Brother and The Holding Company, Blue Cheer, Quicksilver Messenger Service en de opvolger destijds van Jefferson Airplane, Jefferson Starship.

Om een objectieve mening weer te geven, dit is wat de San Francisco Chronicle op de voorpagina schreef naar aanleiding van de show in het Golden Gate Park (SF) ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Summer Of Love-tentoonstelling:

“San Francisco Airship’s faithful gray-ponytail brigade gathered around the stage swaying gingerly, raising their arms skyward and whooping along to full-bodied covers of era-defining classics like ‘Somebody To Love’ and ‘Wooden Ships.’ 

Herb Green, the photographer who took the memorable cover picture for Jefferson Airplane’s ‘Surrealistic Pillow,’ gave San Francisco Airship the thumbs up.”

Een opname van dit optreden staat hier: https://youtu.be/lart6lvtwAQ.

Telkens wanneer er in SF een Summer Of Love evenement is, is San Francisco Airship van de partij; de benadering van het origineel is zo goed, dat het bijna geen tribute meer is, maar een voortzetting. Zo speelden zij ook voor een menigte van 20.000 mensen in het ATT stadion, ter gelegenheid van de Summer Of Love wedstrijd van de SF Giants.

Hits als White Rabbit, Somebody To Love, Wooden Ships en Volunteers klinken als het origineel!

San Francisco Airship:

* Jojo Razer: vocals

* Ronaldo Vezzali: vocals

* Marc Levine: bass

* Jeff Kaplan: guitar, vocals

* Tom Finch: guitar, vocals

* Chris Lockheed: drums, vocals

Op de eigen website www.sfairship.com staan veel foto's en nog meer informatie.

band 2017 tbv website  21741342 10213772386128547 8392361951575473127 o 1200x913  sfa11 1 1200x750  DSC02991 tbv website  voorpagina 

p band page names tbv website 2  i home logo 2 tbv website

Foto credits: Bill Levine, Steve Keyser, Bob Hakins.

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies