Mimile

Emilie Blom, nu leidster van Mimile, stond al lang op mijn verlanglijst om mee te kunnen werken. Emilie is in Nederland en België bekend als bassiste van The Scene, waar zij samen met drummer Jeroen de oerstrakke basis neerlegde. Hits als Iedereen is van de Wereld, Blauw en Open brachten The Scene uitverkochte zalen in Nederland en België. Ze ontvingen voor hun werk drie Edisons, een Gouden Harp, de BV Popprijs en in 2015 de Edison Oeuvreprijs.

Mimile bestaat verder uit Stephan van der Meijden Darko Tadic en Sander Panhuysens. Ook stuk voor stuk giganten uit de Nederpop! Voorjaar 2018 presenteerde Mimile het tweede album ‘Stornoway’.

Emilie zelf over Stornoway: “Na een solo-album dat veel stof deed opwaaien in 2016 ging ik verder met schrijven. In Schotland, mijn tweede thuis, deed ik de meeste inspiratie op. Daar gaat mijn blik helemaal open. Rob kwam erbij en samen schreven we nog een paar nummers. In de repetitieruimte werkten we met de band alles uit. Antonie Broek, de drummer van De Dijk, stond al een tijd op mijn verlanglijst als producer. Hij stelde zichzelf en zijn tuinhuis annex studio graag beschikbaar om de nieuwe nummers op te nemen. Het was wel even proppen toen drie strijkers en een klarinettist erbij werden gevraagd. Antonie speelde koffietafel-percussie op een nummer en introduceerde de zak met zeven sambaballen voor extra swampy sound; de dagen duurden altijd langer dan was afgesproken. Het was een ontzettend inspirerende samenwerking."

Anderen over Stornoway:

Na vier keer “draaien” heb ik twee absolute favorieten en wel ‘Stornoway’ en ‘You Win’. ‘Stornoway’ speelt zich af in een zeer verleidelijke en mantra-achtige omgeving, waarin mysterieuze ontmoetingen plaatsvinden tussen onbenoembare gebeurtenissen met daaroverheen Emilie’s verhaalachtige, beschrijvende zang uit meerdere ruimtes. Muzikaal erg gelaagd, daar hou ik van, het laat veel ruimte voor de fantasie van de luisteraar. Erg fraai!

‘You Win’ heeft een bedrieglijke eenvoud, alle elementen vertellen een eigen verhaal, zij het drums, percussie, gitaren of toetsen. Emilie gebruikt haar stem hier anders, creëert daarmee een verhaal in een verhaal. Ook hier een prachtige gelaagdheid, heeeel goed.

Hulde voor jullie moed, nieuwe muziek maken is gevaarlijk werk. (Rob Kloet, Nits)

Goed van sfeer, verzorgde sound. Toffe associaties met bands als Morcheeba en Moloko, maar ook Big Audio Dynamite. ‘I Still Do’ klopt van opzet en uitvoering, ‘Perfectly wrong’ is mooi rijk gearrangeerd. (Rick de Leeuw)

‘Boginya’!!!! Heerlijk! Ik wil witte wijn, en ga dat doen…nu! Wat n lekker nummer!!
Alle nummers zijn heerlijk maar de klapper …. ‘You Win’; Roxy Music/Bowie meets Grace Jones… Prachtig!! Echt! HEEL!!! ‘You win’! Echt Popsterrennummer! Je hebt daar een Grace Jones stem!!! Fantastisch!!! ‘Stornoway’ is lekker dromerig met een Are Friends Electric lick. Dat moet live een klapper worden. Zo is ie al goed maar hier moet je echt bij zijn! ‘Perfectly Wrong’ is ook geweldig! (Urs Klaver, producer KRO/NCRV Radio 1)

‘Perfectly Wrong’ is een heerlijk nummer: lekker funky, ik associeer het met een zonsondergang, strand en een rit langs een coastal highway. Ik krijg er geen genoeg van!

‘I Still Do’ is zo’n mooi, puur nummer… de tekst is zo mooi, je stem, het timbre, het is wat m’n 10-jarige zei: ik voel liefde in dit liedje.  (Isabel, The Scene fanclub)

Mimile 2.0! Klinkt bij de eerste beluistering als een volgende stap, met de violen, meer gitaar en piano. Goeie samenzang. Toch ook weer de kwetsbaarheid in de zang. De nieuwe ‘Trying Not To Fall’ past goed in deze setting. Lekker met dat piano soundje! ‘Stornoway’ is zeker een heel lekker nummer. (Jan Ensing, Collectable Vinyl)

De eigen website: www.mimile.nl

Overtuig jezelf hier: https://www.mimile.nl/video/ 

Foto's: William Rutten (www.williamrutten.com) en  Jolanda van Wijhe (www.jollyfoto.nl

Mimilebandfoto  Emilie1

Emilie1  Mimile its going up not comin doon  SP EmilieBlomVanAssendelft 6

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies