Johnny Laporte Live

JOHNNY LAPORTE, Barrelhouse gitarist, heeft met Barrelhouse in de afgelopen vijfenveertig jaar een gedegen reputatie opgebouwd. 

Barrelhouse is niet voor niets opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame.

Johnny Laporte is internationaal bekend en is één van de grondleggers van het succes van bluesgitarist Albert Collins in Europa en Amerika.

Met zijn puntige, maar altijd melodieuze, manier van spelen heeft Johnny Laporte zichzelf een onmiskenbaar eigen geluid toegeëigend. Een geluid dat onlosmakelijk verbonden is met Johnny Laporte LIVE.

Johnny Laporte LIVE is een hecht collectief van ervaren muzikanten, die elkaar al tientallen jaren tegenkomen op de diverse podia en festivals. Een samenwerking kon daarom niet uitblijven. Kenmerken: geen egotripperij, maar elkaar de ruimte gunnen en gaan voor de samensmelting. Dat vol passie, energie en dynamiek.

De Australische gitarist Wolf Mail omschreef de band na een gastoptreden als 'A great team, it's rocking, bluesy, smooth and groovy. Door de ervaring van de muzikanten is er blindelings vertrouwen in elkaars capaciteiten. De chemie knalt van het podium de zaal in, waardoor er altijd een wisselwerking ontstaat tussen publiek en de band. Een wisselwerking die zijn weerga niet kent in de Nederlandse blues.

De leden van Johnny Laporte LIVE maken of maakten deel uit van o.a. Barrelhouse, Ruben Hoeke Band, JURA, Rob Hoeke's R & B Group, Gamma, Jan Akkerman Band, Hot Bolshevik en GR & The Mischiefs.

Vriend van alle bandleden, Ruben Hoeke, is sinds 3 jaar 'Special Guest'. De in 2014 tot 'Beste Blues-gitarist van Nederland' uitgeroepen gitarist, gaat unieke duels aan met Johnny Laporte. En wanneer Hammond organist Willem Swikker aansluit, allen leunend op de hechte ritmische basis, zal zelfs de meest verstokte stoelzitter zich laten gaan.

 

Bezetting Johnny Laporte LIVE:

Johnny Laporte - Gitaar

JaapJan Schermer - Drum

Rick Nieuwenhuizen - Bas

Willem Swikker - Hammond

Jan Blaauw - Zang/gitaar

Special Guest: Ruben Hoeke - gitaar

 

Personal management: Jan Blaauw

Eigen website:http://www.bluesgate.nl/Indexjlp.htmlJLP 03

Bovenstaande foto: Copyright Stefan van Zeijl
Onderstaande foto's, live The Shack, Oude Meer 26-2-2017, copyright Dick Jonkers.nl

1 klein 4 klein
3 klein 5 klein
 6 klein 2 klein


 
 
Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies