Dizzy Man's Band 2.0 - The Legacy

In Noord-Holland leefde in 2019 al enige jaren de hoop dat de muziek van de Dizzy Man's Band weer op de podia te horen zou zijn.

E.e.a. kwam onverwacht in een stroomversnelling toen in het voorjaar van 2019 de Achterhoekse organisator en radiopresentator Gerard Kolenbrander hiervan hoorde. Gerard organiseert 2 x per jaar een benefietfestival in Aalten, en hij presenteert wekelijks een programma op een regionaal zeer bekend station. Alras werkte hij aan het idee om een nieuwe versie van de Dizzy Man's Band, met originele leden en de muziek en de show van de Dizzy Man's Band, op 2 mei 2020 tijdens een benefietavond in Aalten te laten optreden.

Maar dan?  Moest het daarbij blijven?

Gerard benaderde Ton Odijk van T.O. Artist Agency voor raad. Ook hij werd direct enthousiast. Vroeger heeft hij optredens bezocht, en in zijn collectie zitten nog diverse platen van de band. Ton schakelde direct fijne collega en vriend Leo van Standby Productions in, vanwege zijn ingangen in het commerciële circuit in Noord-Holland, de provincie waar de roots van de Dizzy Man's Band immers liggen. Na een maand of 3 waren ze eruit: de DIZZY MAN'S BAND 2.0 – THE LEGACY was opgericht.

De eerste optredens stonden al rap in de agenda!

11 april, Muziekpodium De Engelstede in Groningen

2 mei, Aalten

9 mei, De Victorie in Alkmaar

28 november, Heeren van Limmen, Limmen

TBA, De Klok, Ruinerwold

TBC, De Brink in Opdam

Aansluitend waren de festivals en de poppodia aan de beurt.

 Vervolgens BAM!! CORONA!

Toelichting overbodig...

Inmiddels, najaar 2022, zijn de eerste optredens wel achter de rug. Overal waar de mannen komen wordt het feest, waarbij het goed is te horen dat de corona-tijd goed is benut. Er is volop gerepeteerd, wat zijn vruchten afwerpt. Ook in muzikaal opzicht staat de band als een huis! Er is afscheid genomen van de blazers Eric en Bert, waarvoor een trio blazers is in de plaats gekomen.

 

De boekingen worden voor het commerciële horecacircuit en de besloten evenementen door Standby Productions gedaan, voor de poppodia door T.O. Artist Agency. Gezamenlijk wordt de festivalmarkt bestreken.

De bezetting:

Zang: Kees Klaassen

Gitaar: Kees de Groot

Bas: Willem Schoone

Toetsen: Ivan Schilder

Drums: Peter Smit

Sax: Mike

Trompet: Nico

Trombone: Simon Westveen

Mafketel: Theo The Lunatic

--------------------‐----------‐----------------

Geluid: Leo vd Fluit

Tourmanagement: Ton Odijk

‐-‐---------------------------------------------

Fotografie: Frank Wiesman

Youtube:https://youtu.be/RvxjFM0c2kg

Facebook: @dizzymansband20

Kees KlaassenKees de GrootWillemIvanPeterBertJanTheo 

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies