Dizzy Man's Band 2.0 - The Legacy

Bij Alice van der Horst, helaas sinds 15 jaar weduwe van Dizzy Man's Band-/BZN-gitarist Dirk van der Horst, leefde al enige jaren de hoop dat de muziek van de Dizzy Man's Band weer op de podia te horen zou gaan zijn.

E.e.a. kwam onverwacht in een stroomversnelling toen zij in het voorjaar van 2019 contact kreeg met de Achterhoekse organisator en radiopresentator Gerard Kolenbrander. Gerard organiseert 2 x per jaar een benefietfestival in Aalten,en hij presenteert wekelijks een programma op een regionaal zeer bekend station. Alras werd afgesproken dat het streven was om een band met de muziek en de show van de Dizzy Man's Band op 2 mei 2020 in Aalten te laten optreden.

Maar dan? Alice vroeg een aantal muzikanten, maar het lukte nog niet om een complete band bij elkaar te halen. Ook wilde Alice graag dat het niet bij 1 optreden zou blijven....

Gerard benaderde Ton van T.O. Artist Agency voor raad. Ook hij werd direct enthousiast. Vroeger heeft hij optredens bezocht, en in zijn collectie zitten nog diverse platen van de band. Ton schakelde direct ook fijne collega en vriend Leo van Standby Productions in, vanwege zijn ingangen in het commerciële circuit in Noord-Holland, de provincie waar de roots van de Dizzy Man's Band immers liggen. Na een maand of 3 waren ze eruit: de DIZZY MAN'S BAND 2.0 – THE LEGACY was opgericht.

Qua tijd liep hiermee parallel het boven water komen van 9 nooit eerder uitgebrachte opnames van de Dizzy Man's Band uit de Arnhemse Stable Studio. Het streven is om deze in maart 2020 uit te brengen op vinyl!

De eerste optredens staan al in de agenda!

11 april, Muziekpodium De Engelstede in Groningen

2 mei, TBA

9 mei, De Victorie in Alkmaar

28 november, Heeren van Limmen, Limmen

TBA, De Klok, Ruinerwold

TBC De Brink in Opdam

Aansluitend zijn de festivals en de popodia aan de beurt.

De band is doorlopend beschikbaar, maar we streven naar een serieuze toernee in het najaar van 2020, met een uitloop naar het voorjaar 2021. En daarna? Dat is een vraagteken.

De boekingen worden voor het commerciële horecacircuit en de besloten evenementen door Standby Productions gedaan, voor de poppodia door T.O. Artist Agency. Gezamenlijk wordt de festivalmarkt bestreken.

De bezetting, op onderstaande foto's van links naar rechts:

Zang: Kees Klaassen

Gitaar: Kees de Groot

Bas: Willem Schoone

Toetsen: Ivan Schilder

Drums: Peter Smit

Sax: Bert Sax Ramaakers (ex-Dizzy Man's Band!!!)

Trompet: Jan Doedens (ex-Dizzy Man's Band!!!)

Mafketel: Theo The Lunatic

Fotografie: Frank Wiesman

Youtube:https://youtu.be/RvxjFM0c2kg

Facebook: @dizzymansband20

Kees KlaassenKees de GrootWillemIvanPeterBertJanTheo 

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies