De Materie

Passie, punk, een dosis Krautrock, en prachtige teksten die ergens over gaan. Dat is waar De Materie voor staat. De Materie heeft zijn wortels in Arnhem en is voor zover bekend de enige band die Nederlandstalige Kraut maakt.

Na een tijdje samen Engelstalige liedjes te hebben gemaakt besloten Jack Kaat en Peter de Kok dat dit voor hen een doodlopende weg was. Beiden hebben Nederlands gestudeerd en kwamen tot de conclusie dat het Nederlands een prima taal is om in te zingen. De Materie was daarmee geboren.

Melodieuze liedjes ondersteund door structuren die uit de Krautrock afkomstig zijn, meerstemmige zang en een bij vlagen gierende dialoog tussen jaren-zeventig-synths en de leadgitaar. De Materie heeft werkelijk een volstrekt eigen geluid ontwikkeld dat door veel mensen wordt gewaardeerd. De country verwante klanken van gitarist Tony Tati, de Krautrock pulsen van toetsenman Jack Kaat, de rock van andere gitarist Erik De Geest, de buitengewoon voortstuwende basis op bas van Erwin Lentze, gevoegd bij de sonore leadzang van drummer Peter de Kok vormen een intrigerende muzikale exercitie waarbij de melodie voorop staat. Ze waren al te bewonderen op festivals en in clubs in het hele land maar hebben ook fans in Zuid Afrika, Canada, Duitsland, Oekraïne en Israël. Een optreden van De Materie is een optreden van een ongewone band, met ongewone liedjes maar met een bijzondere uitstraling.

Invloeden? Denk aan Luxemburg, Neu!, Faust, Nick Cave, Peter Koelewijn (!!) en hier en daar wat Hawkwind.

Wat is Krautrock eigenlijk voor stroming?? Voor wie dat niet goed kan duiden: http://www.kindamuzik.net/achtergrond/dossier-krautrock/krautrock-een-beknopte-geschiedenis/25208/

Ik Weet Toch Hoe Dat Gaat: https://youtu.be/gYoAALIdARc

Stad: https://youtu.be/WyCErJan6O0

Manager Peter de Kok: 06-57572786

https://www.facebook.com/dematerie/

Portretfoto's: Eddie Meijer.

materie 1 van 13  materie 2 van 13  maxresdefault  materie 5 van 13  materie 8 van 13  materie 11 van 13  materie 13 van 13    De Materie  maxresdefault 1

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies