BATCRAB

BATCRAB is een Haagse female-fronted rockband, die na een gedegen voorbereiding nu op alle vlakken van zich laat horen, en daarbij stevig de wind in de zeilen heeft.

Na de oprichting in, 2011, werd er aan diverse talentjachten, band-battles e.d. meegedaan, die steevast werden gewonnen. Dat leidde tot aandacht van eerst regionale  zenders als TV West en de Westlandse Omroep Stichting, maar ook bij SBS 6 / Talpa viel BATCRAB in de smaak. Maar liefst 4 maal werd de band uitgenodigd om in  UTOPIA op te treden, waaronder het eindfeest van Utopia 1.

Serge Naberman (gitarist bij Rebelstar en Najib Amhali), die ook gewerkt heeft met o.a. Golden Earring, Hans Vermeulen (RIP), George Baker en Polle Eduard, was  graag bereid om de debuut-ep te gaan produceren, welke dan ook in juni 2018 is verschenen.

Het titelnummer, Blindfolded, wist in 2016 al in de demoversie hoog te scoren in regionale kringen, met o.a. de 25ste plaats in de Haagse 100 (niet zomaar een lijstje;  ze stonden daar tussen de Earring (op 21 met Twilight Zone), Di-rect (op 24 met Times Are Changing) en Anouk (op 27 met Birds).

De clip Blindfolded (hier https://www.youtube.com/watch?v=2YCY3T0zkn0 te zien) trekt inmiddels ook de aandacht. Evert Nieuwstede (Urban Heroes) heeft zich  inmiddels over de band ontfermd en de plugging op zich genomen.

Er wordt nu gepraat over het eerste volwaardige album. Met hun mix van eigen werk en goed doordachte covers is BATCRAB eigenlijk voor elk podium en elk festival een uitstekende band. Nu nog heel betaalbaar!!! (Als BATCRAB niet in je budget past dan weet ik het als boeker ook niet meer....). Op de foto hierboven, van Wollepop, oftewel het Westlands Bevrijdingsfestival, zie je goed wat voor sfeer er hangt bij een optreden van BATCRAB.

Voor een fijne live opname kijk je hier: https://youtu.be/B0xaqVElMRs

BATCRAB bestaat uit:

Cheryl Mostert - vocals

Wesley Vermeer - guitar, backingvocals

Ronald Verkolf - bassguitar

Richard Jansen - drums, cajun, backingvocals

Personal management: Laurens Jansen, 06-51779758

BC de Trucker koningsdag 2016 de Eendracht verkleind  EP Release 2  BC QFLF 10 verkleind

BC The Box Katwijk 5 10 2018 1  BC Zuidpop Pijnacker 26 8 2017 1

BC foto Richard 2016  Utopia eindfeest 26 5 2018

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies