Allez Mama

Wereldbeat Zydeco noemen ze het zelf. Allez Mama versmelt stomende “dubbele kick”  Zydeco met Afrikaanse High-life gitaargrooves, alsof die twee werelden voor elkaar gemaakt zijn.

Vaak smijten ze met allerhande Keltische- Ierse of Bretonse stijlcitaten, zonder dat het ook maar een moment gekunsteld klinkt. Wat ook geldt voor de Nederlandstalige teksten, die op een ontwapenende manier alledaags zijn. Allez Mama vraagt zich goddank niet af waarom de dag een nacht wordt. Alleen daarom verdient hun eigenzinnige Wereldbeat Zydeco een groter publiek dan de Bløfs en minstens zulke grote hits als het enigszins verwante Rowwen Hèze.
(Citaat: Henk van der Horst – OOR).

Allez Mama geeft (na een lange sabattical) vanaf 2013 weer concerten in binnen en buitenland. Veel op festivals en soms bij kernpodia, maar ook kleinere concerten krijgen de ruimte. Allez Mama kan je overal vinden. Sfeervol, prettig gestoord akoestisch, of op volle sterkte op een dampend feest, dansend en swingend tot de laatste toon.

De ‘Double Cluchin’ Zydeco die Allez Mama maakt wordt door hen doorspekt met blues, folk, funk & een vleugje polka. Dit zorgt voor een stuwende Louisiana stroop. Alles bij de band staat vanaf hun prille bestaan (alweer 20 jaar) in dienst van de sfeer en het speelplezier.
De tijd dat de band vaak op televisie te zien was, (Veronica, RTL, SBS 6 en de NPS / Raymann is laat) is voorbij, maar de Hits “Je liegt dat je barst”, “Nog een zo’n dag en ik ben dood”, “Beter laat dan nooit” en “Echt wel echt niet” worden nog steeds live gespeeld bij optredens in binnen- en in buitenland.
De teksten gaan over het leven, denkers, dromers, feestgangers en afhakers. De band doet een poging om het goed gerecenseerde album ‘De dubbele kick’ uit 2001 te overtreffen, maar weet dat de albums van Allez Mama niet met elkaar te vergelijken zijn en een eigen kans verdienen. Zo ook hun laatste album “Lagniappe” uit 2013.

Zydeco, de basis van de muziek, is een muzieksoort die gemaakt wordt door de Afro-amerikaanse bevolking in Louisiana (VS). Het komt voort uit de Cajun muziek van de blanke (van oorsprong franse) boeren die zich in de moerasgebieden bij New Orleans (Baton Rouge, Mamou & Lafayette) vestigden rond 1800. De Cajun wordt in Louisiana nog steeds traditioneel gespeeld, terwijl de Zydeco een meer innovatieve, muziekvorm is. Zydeco is de muzikale “Roux” van muziek uit South West Louisiana die door Allez Mama is uitgebouwd naar Wereldbeat Zydeco!

De band kent een ongekende energie, die je laat dansen totdat je voeten de grond niet meer voelen. Het beste is dan ook om de band live te gaan bekijken.

Eigen website: www.allezmama.nl

Eigen kanaal op youtube: www.youtube.com/user/lalaroux

 allez 2  allez 3  allez 5  allez 7

allez jazz stan

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies