Ron Baggerman

Ron Baggerman is een multi-instrumentalist/zanger; hij speelt Classics (Rock, Latin-Rock en Soul met een jazzy feel) en eigen werk , waarbij vooral zijn unieke instrument, de Ziggy Tapgitaar, in het oog en oor springt.

Dit instrument is een variatie op de Chapman Stick, waarbij de linkerhand de baspartij speelt en de rechterhand de gitaarpartij. Ron was één van de pioniers van de Stick. Hij is volgens de uitvinder/fabrikant van de Stick, Emmett Chapman uit Californië, één van de beste spelers ter wereld. Ron heeft Emmett veel geassisteerd op internationale evenementen zoals de Frankfurter Musik Messe, de grootste muziekinstrumentenbeurs ter wereld. Hij is één van de weinigen die tegelijk bas- en gitaarpartijen onafhankelijk van elkaar kan spelen. Het moeilijke hiervan is onder meer dat je tegelijkertijd ritme en melodie moet spelen.

Alsof dat nog niet lastig genoeg is zingt hij er ook nog bij en wisselt hij de gitaarsnaren rechts af met de Hammond.

Ron is te boeken als solist, als duo met drummer en als trio met saxofonist & percussionist.

Met een drummer klinkt het duo als een hele band; niet omdat er zoals bij de vele allround-duo’s die we kennen van bruiloften en partijen orkestbanden meedraaien, maar omdat vrijwel alles daadwerkelijk live wordt gespeeld. Het enige trucje dat Ron soms gebruikt bestaat uit drumloops bij sommige solo-optredens.

Ron speelt met verschillende drummers. Anno 2018 speelt hij veel met drummer Aldo Pereboom (nee, dat noemen we niet de Ronaldo’s !!!!)

Ron heeft o.a. op het Montreal Jazz Festival gestaan , in de VS op het grootste Stickfestival ooit in San Jose (Californië) en ook getoerd door Spanje met het Stick Trio. Daarnaast heeft hij o.a. gespeeld in Italië, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Frankrijk, Monaco en België.

Er zijn vele artikelen verschenen over/met Ron o.a. in het Algemeen Dagblad (NL), De Bassist (NL), De Blues Krant (NL), Music Maker(NL), Guitarra (Spanje) en Nice-Matin (Fr)

De rij muzikanten die met plezier met Ron het podium hebben gedeeld is schier eindeloos, maar we noemen hier Chris Hinze, Nippy Noya (Massada), Daniel Bloem (Massada), Eddy Conard, Eddy Veldman, Leif de Leeuw, Satindra Kalpoe (Anouk), Pete Depoe (Redbone), Beer Klaasse (Q65, Finch) en Nicko Christiansen (Livin’ Blues).

RON’s mogelijkheden:

SOLO:

zang/tapgitaar/hammond met of zonder drumloops.

-Easy-listening jazz/blues/classicrock/classicsoul

-Swingender/Stevigere jazz/blues/classicrock/classicsoul/latin/latinrock

DUO:

-Ron : zang/tapgitaar/hammond

-Aldo Pereboom : Drums

-Easy-listening jazz/blues/classicrock/classicsoul

-Swingender/Stevigere jazz/blues/classicrock/classicsoul/latin/latinrock

TRIO:

GALAXY GIPSY TRIO

(mix van LatinRock, Soul en Jazz, classic covers en eigen werk)

-Ron Baggerman : zang/tapgitaar/hammond

-Nicko Christiansen : zang/sax/percussie

-Rick Spangenberg : conga’s en kleinpercussie

Ook zijn er 4- en 5-mans bezettingen mogelijk, door drums en percussie te combineren. Oftewel: een van de meest flexibele bands van Nederland!

Bij alle optredens worden volume, repertoire en mix covers/eigen werk afgestemd op de gelegenheid, waarbij de artistieke integriteit wel gewaarborgd dient te zijn (u boekt geen levende jukebox! Ron behoudt zich uiteraard het recht voor om naar eigen goeddunken zijn optredens in te delen, maar hij is wel zeer flexibel).

Meer info op de volgende sites/pagina’s:

http://ronbaggerman.com

http://www.facebook.com/RonBaggermanMusic

https://www.facebook.com/RonBaggermanBlues

https://www.facebook.com/GalaxyGypsyBand/

Foto credits: Ron Varik, Ron Reeuwijk, Eus Driessen, Raymond Aarsman, Wokkel Blues, Gorkum Theater  

web Ron180106aOriginalRonVarik  web RonRtw2018bDoorEusDriessen

web Ron2017WokkelBlues  web RonGouda2017DoorRaymondAarsman

RonReeuwijk  

 

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies