Popheroes Unplugged!

Drie iconen van de Nederlandse Popscene, Hans Vandenburg, Evert Nieuwstede en Henk Koorn, Unplugged, samen op een podium!

banner breed 3

HANS VANDENBURG (Singer/Songwriter: GRUPPO SPORTIVO, THE BUDDY ODOR STOP)

Met zijn band Gruppo Sportivo maakte Hans Vandenburg vanaf de jaren ’70 legendarische platen als ’10 Mistakes’, ‘Back To 78’, ‘Copy Copy’ en ‘Pop Goes The Brain’ met daarop klassiekers als: ‘Rock ’n Roll’ (no.16), ‘Beep Beep Love’, ‘Superman’, ‘Hey Girl’ (No.13), ‘P.S. 78’ en de alleen op single verschenen songs ‘Disco Really Made It‘ (No.10) en ‘Sleeping Bag’ (No.43). Een gouden tijd waarin vele Nederlandse bands opkwamen. Tijdens deze hoogtijdagen van Gruppo Sportivo maakte Vandenburg tussendoor ook nog een plaat met The Buddy Odor Stop, met de titel ‘Buddy Odor Is A Gas’. Behalve dat er sinds die tijd regelmatig albums van Gruppo Sportivo verschenen, heeft Hans ook altijd aan andere (solo)projecten gewerkt zoals Hans Vandenburg’s Commercial Break en Ouwe Hans Dierenpark, waarmee hij overigens een rechtzaak aan zijn broek kreeg omdat de naam teveel op die van de dierentuin uit Rhenen leek. Hierna ging de band door als Dierenpark. In 2015 verscheen zijn solo-album: ‘Dig It Yourself’ waarop o.a. het samen met Herman Brood geschreven ‘Groovin’ staat. In 2018 zijn er ook een nieuwe plaat en tour met Gruppo Sportivo. Hans speelt @ PopHeroes naast zijn hits en albumwerk ook coversongs.

 

EVERT NIEUWSTEDE (Singer/Songwriter: URBAN HEROES, BOOM BOOM MANCINI)

Tijdens de hoogtijdagen van de Nederpop met bands als Herman Brood & his Wild Romance, Gruppo Sportivo, New Adventures, The Meteors en Vitesse eind jaren ‘70 was er ineens de geweldige Haagse band Urban Heroes met zanger/frontman Evert Nieuwstede. De eerste twee platen ‘Who Said…Urban Heroes’ (1980) en ‘The Age Of Urban Heroes’ (1981) bereikten de Album Top 50 en werden in 20 landen uitgebracht. Ook scoorden de Hagenezen meerdere hits, zoals ‘Get It’ (No.19), ‘Not Another Worldwar’ (No.32), ‘Habadaba Riwikidi’ (No.21) en ‘Never Change A Winning Team’ (No.52). Na deze succesvolle periode werd in 1985 door een aantal Urban Heroes-leden Boom Boom Mancini opgericht. Het misschien wel beste nummer dat Evert Nieuwstede met Jaap de Jonckheere ooit schreef was: ‘Red Skies’ (No.31), geproduceerd door Golden Earring. Niet lang hierna verliet Nieuwstede de band en ging aan zijn eigen carrière werken. Ook trad hij op met Billy Preston, die eerder zowel The Beatles als The Rolling Stones begeleidde. In 1986 verscheen de single: ‘In America’ van City And State. Evert had voor de opnames zowel Herman Brood als Candy Dulfer te gast. Ook deed hij enkele legendarische sessies met deze twee Nederpopiconen. Tevens maakte Evert een nummer met Neerlands bekendste acteur Rutger Hauer onder de naam Rutger Hauer’s Starfish. Nieuwstede is nog steeds recordhouder met optredens op Parkpop waar hij 7 maal optrad (waarvan 5x met Urban Heroes). Sinds 1995 is singer/songwriter Evert Nieuwstede tevens actief als producer/arranger en runt hij zijn label IYR! voor nieuwe pop-acts. Enkele jaren geleden verscheen zijn boek ‘R’N’R Snapshots’. Urban Heroes had in 2017 nog een radiohit met ‘Not Another Worldwar 3.0’ (No.24) en in 2018 met ‘Hot Tub’ (No.8). Evert speelt @ PopHeroes zijn hits en covers.

 

HENK KOORN (Singer/Songwriter: HALLO VENRAY, DAKOTA LOVE BEACH)

Het bekendste nummer van Hallo Venray is ongetwijfeld de radiohit ‘Slow Change’ (No.67) van de Hallo Venray doorbraakplaat ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’ uit 1992. In dat jaar stond Hallo Venray tussen grootheden als Lou Reed, The Cult, Pearl Jam en Soundgarden op Pinkpop. Zij lieten daar een onvergetelijke indruk achter toen Henk Koorn op een pogo-stick zich springend over het podium bewoog. Zanger/gitarist/frontman Henk Koorn richtte de band in 1987 op, bracht in dertig jaar twaalf albums uit, speelde in binnen- en buitenland (zelfs in L’Olympia in Parijs) en de band is ‘still going strong’: in april 2017 verscheen hun meest recente album. Behalve Hallo Venray is Henk Koorn ook nogal actief (geweest) in diverse zijprojecten die op zijn naam staan: Dakota Love Beach, De Bolderkar, The Super Troopers (ABBA-covers). Ook vormt hij samen met Smutfish-zanger Melle de Boer het duo Henk & Melle waarvan in oktober 2016 het tweede album verscheen. Henk speelt @ PopHeroes naast zijn hit en albumwerk, ook coversongs.

Ze spelen om en om elk 2 sets van 4 of 5 eigen hits en classics, waarna er word afgesloten met een gezamenlijke finale!

Tekst en banner: Auteur, Programmeur & Muziekkenner Marcel Bizarro (Boek: ‘2012 Popquizvragen’, Gast @ DWDD)

de popheroes

Een artikel over de Popheroes Unplugged, geschreven door kenner Martin Reitsma:

Popheroes Unplugged

 

 

Omhoog

Deze website maakt gebruik van cookies Lees hier meer over het gebruik van cookies